Artikelen
Disfunctionerende werknemer, wat nu?
Als je als werkgever constateert dat het werk van je werknemer achterblijft, de omzet blijft achter of de ontwikkeling van je werknemer blijft achter, moet je als werkgever actie ondernemen, maar hoe doe je dat?
Help, mijn loon is stopgezet!
Het kan gebeuren dat je werkgever je loon niet betaald. Vaak is dit het gevolg van een langere discussie tussen jou en je werkgever, maar mag dit zo maar?
Mag ik blijven thuiswerken?
Nu de COVID maatregelen bijna allemaal zijn verdwenen komt de vraag ook steeds vaker op of je als werkgever je werknemers thuis kan of moet laten werken of toch naar kantoor moet laten komen. De juridische vraag die wordt gesteld is dan eigenlijk of het thuiswerken een verworven recht is geworden en je dit als werkgever zonder meer moet toestaan.
Situatieve arbeidsongeschiktheid
Het blijft in de praktijk een lastig onderwerp, situatieve arbeidsongeschiktheid. In beginsel blijft overeind dat wanneer er geen arbeid wordt verricht er ook geen recht bestaat op loon. Daarop is de uitzondering van toepassing wanneer iemand arbeidsongeschikt (door bijvoorbeeld ziekte of zwangerschap) is (artikel 7:629 BW).
Studiekostenovereenkomst verleden tijd?
Sinds 2015 zijn werkgevers verplicht om werknemers scholing aan te bieden indien er een dreiging is van een reorganisatie of duidelijk is dat een werknemer onvoldoende kennis en/of vaardigheden heeft om de functie naar behoren te blijven uitvoeren.